Легенда про CHANEL

gabrielle-bonheur-chanel

Габріель Бонер Шанель все своє життя була великою вигадницею: вона придумала не лише маленьку чорну сукню (1926), перші в історії синтезовані парфуми, що не повторювали запах жодної натуральної рослини, (Chanel №5,1921), стьобані сумочки на ланцюжку та костюми з пухкого твіду (1954).

Вона також ґрунтовно «попрацювала» над своєю біографією: щось додала, щось приховала і як справжня жінка відсунула на десять років дату народження.

Свою кар’єру вона розпочала з магазину дамських капелюхів. А її перший «повноцінний» модний Будинок відкрився у курортному містечку Довіллі, де проводили канікули «багаті та знамениті».

У 1919 році вона вже могла собі дозволити бутік у Парижі – він відкрився на вулиці Камбон (де і стоїть донині).

Як дизайнер Коко Шанель ніколи не витала у хмарах. Навпаки, вона була надто «від цього світу», і її ідеї в першу чергу відрізнялися практичністю. Її головний талант полягав у здатності «переосмислювати» добре знайомі речі та знаходити їм нове застосування. Так, з її подачі чоловічий светр став частиною жіночих гардеробів, дешева біжутерія та «сирітська» чорна сукня перетворилися на вечірню класику, а пухкий твід — на символ елегантності.

Габріель Шанель пішла із життя 10 січня 1971 року. Примітно, що в її шафі виявили лише три костюми: практичний погляд на речі поширювався і на її власний гардероб.

За матеріалами www.lightst.ru

Комментарии к записи Легенда про CHANEL отключены

Filed under Історія

Comments are closed.